Alles op een rijtje over Wet- en Regelgeving

De overheid stelt steeds meer eisen aan het terugdringen van het energieverbruik door organisaties. Wij zetten dit voor u op een rijtje.
Alle organisaties met meer dan 250 Fte’s of meer dan 50 miljoen euro omzet dienen te voldoen aan de Europese richtlijn voor Energie Efficiëntie (EED) en zijn verplicht tot het structureel en aantoonbaar terugdringen van de CO2 uitstoot en het opstellen van het energie audit rapport.

Energie audit

Elke vier jaar dienen middelgrote tot grote organisaties een energie-auditrapport op te stellen. Bovendien moet er jaarlijks een interne audit uitgevoerd worden. Het doel van een energie-audit is om inzicht te vergroten in het eigen energiegebruik en de mogelijke besparingsmaatregelen. Facilicom Solutions Energiemanagement stelt het energie auditrapport voor u op en zorgt dat u klaar bent voor de jaarlijkse interne audit.

Kijk hier of u audit plichtig bent. 

Energie labels

De overheid stelt het verplicht voor kantoorlocaties met een bruto vloeroppervlakte vanaf 100m2 om vanaf 2023 minimaal een C-label te hebben en vanaf 2030 voor alle labelplichtige locaties zelfs een A-label. Wij denken met u mee om dit kosten efficiënt te bereiken. Beschikken uw gebouwen al over een C-label? Wij kijken welke label uw gebouw nu heeft en welke maatregelen u moet nemen om hier een C of A-label van te maken. Facilicom Solutions Energiemanagement zet haar experts in om het energielabel op te stellen inclusief de kosten om noodzakelijke verbeteringen door te voeren.

Energielabels, Energie, Neutraal, A-label, C-label