Facilicom verduurzaamt panden

12 april 2018

Facilicom Group is ambitieus aan de slag gegaan met de vereisten die voortkomen uit de Europese wetgeving ‘Energy Efficiency Directive’. Om als organisatie in 2030 klimaatneutraal te zijn, verduurzaamt Facilicom al haar panden en kijkt naar de mogelijkheden om eigen duurzame energie op te wekken.

PV-panelen
Voor de locatie van Facilicom Solutions aan de Geyssendorfferweg te Rotterdam is Facilicom van plan om PV-panelen te plaatsen. PV-panelen is de technische benaming voor zonnepanelen. PV staat voor ‘Photovoltaic’ en betekent 'licht' en 'stroom'.

Facilicom verwacht met het plaatsen van deze PV-panelen een jaarlijkse opbrengst van circa 95.000 kWh te realiseren, te vergelijken met de opbrengst bij zo’n 32 woningen. Facilicom Energiemanagement (FEM) heeft de subsidieaanvraag inmiddels voorbereid en ingediend en volgt nu het verdere proces op. Breijer zal de plaatsing uitvoeren en FEM zal zorgen voor de monitoring en jaarlijkse verslaglegging van de opbrengst. Dit is een belangrijke stap op weg naar klimaatneutraliteit.

Ontwikkelingen
Naast PV-panelen kijkt Facilicom ook naar de mogelijkheden voor energiebesparing middels luchtreiniging door ionisatie, gelijkmatige afgifte van koude en warmte door gebruik te maken van ‘Phase Changing Materials’ en elektrische mobiliteit.

Meer informatie?
Ga naar de webpagina van Facilicom Energiemanagement en laat u verder informeren.