Gaasperdam op de 'Dag van de Bouw'

1 juni 2018

De Dag van de Bouw is een open dag in Nederland waarop het publiek de mogelijkheid krijgt om bouwprojecten en -locaties te bezichtigen, die normaal gesproken voor het publiek gesloten zijn. De dag is een initiatief van Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven en de 5.000 aangesloten bouwbedrijven.

Wat is er te zien op de Dag van de Bouw?
Je kunt rondlopen op een bouwplaats, je ziet constructies van bouwprojecten, je kunt een bouwterrein overzien vanuit een bouwkraan, je wordt meegenomen in de eerste plannen van het bouwproject, je hoort de aannemers vertellen over hun werk, je kunt een blik in de toekomst werpen met een VR-bril, je kunt zien en voelen hoe de bouw werkt!

Ook dit jaar levert FS met Breijer weer een bijdrage aan de Dag van de Bouw. Dit keer met de renovatie van zorglocatie Gaasperdam in Amsterdam Zuid-Oost. De verbouw wordt uitgevoerd onder regie van DUET, een samenwerking tussen Facilicom en Ucility.

Projectinformatie
Het voormalige verpleeghuis Gaasperdam van stichting Cordaan wordt omgebouwd tot een multifunctionele VGZ locatie voor cliënten met een verstandelijke beperking. Het project is onder andere met het VGZ dagcentrum gestart in 2015. De algehele oplevering staat gepland op eind december 2018.

Het bouwplan houdt in: 48 twee kamerappartementen verdeeld over 6 woongroepen, een kinderdienstencentrum voor circa 40 kinderen, een logeerhuis voor 10 kinderen, het ‘Feuersteincentrum’ en een ontmoetingsruimte voor buurtactiviteiten.

Dag: zaterdag 2 juni 2018

Bezoektijden: vanaf 10:30 tot 13:00 uur

Locatie: Soestdijkstraat 4, Amsterdam